Адміністрація Президента України запросить для оцінки законопроекту про Суспільне телебачення, розробленого Суспільною гуманітарною радою за ініціативою Президента України, експертів Ради Європи. Про це заявила радник Президента України Ганна Герман в прямому ефірі радіо «Ера».

«Запрошення експертів Ради Європи є необхідним у зв'язку з тим, що законопроект, який ми розробили за дорученням Президента, повернувся до Адміністрації Президента з Кабінету Міністрів з деякими правками. Ми хочемо мати незалежну оцінку європейських фахівців. Хай вони дадуть відповідь: чи повністю відповідає тепер законопроект європейським стандартам», - сказала вона, повідомляє «УНІАН».

Як додала Герман, Президент поставив завдання створити в Україні Суспільне телебачення, яке було б дійсно незалежним і справді суспільним. «Це - дуже відповідальне завдання. Нам важливо тут заручитися підтримкою фахівців Ради Європи», - підкреслила Герман. За її словами, ініціативу запросити таких фахівців підтримав голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін. «І відповідний лист із цього приводу вже підготовлений в Раду Європи за підписом глави Адміністрації Президента України», - сказала Герман.

Як повідомляв Forum, 7 червня прес-аташе Представництва Європейського Союзу Давид Стулік заявив, що Європейський Союз готовий надати Україні фінансову допомогу у розмірі 1 млн. євро на розробку закону про суспільне мовлення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

402