Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко обіцяє сьогодні подати клопотання, якого ще жодного разу не було в українських судах. Про це він заявив у перерві судового засідання Печерського суду Києва, який розглядає справу Луценка по суті.

«Сьогодні буде серйозне засідання, ми подамо клопотання. Вважаємо, що воно принципово важливе. Такого клопотання ще жодного разу не було в українських судах, воно показує всю систему українського кривосуддя і механізми того, як влада забезпечує необхідні рішення», - зазначив Луценко, повідомляє «ЛІГАбізнесІнформ».

Луценко також повідомив, що під час свого виступу в суді сьогодні він має намір дати свою особисту оцінку сьогоднішній політичній ситуації в країні, репресіям опозиції. «Тому сьогодні у мене такий бойовий, енергійний настрій», - додав він.

Луценко зазначив, що всі правові аргументи, які заявлялися під час процесу, нікого не цікавлять.

«Тому… я сьогодні робитиму низку клопотань, які покликані привернути увагу до механізмів того, як влада добивається від судів необхідних рішень. Якщо ми це оприлюднимо, стане зрозуміло, що всі ці процеси - це просто повернення в 37-й рік. Ось Янукович святкує 75-у річницю 37-38-го років у Межигір’ї, дивлячись на клітку з кенгуру і клітки зі своїми ворогами», - сказав екс-міністр.

Як повідомляв Forum, Юрій Луценко був затриманий 26 грудня 2010 року. Його утримують в Лук’янівському СІЗО.

23 травня Печерський райсуд Києва почав розгляд справи екс-міністра внутрішніх справ України Луценка.

За даними Генпрокуратури, Луценку інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, перевищення влади або службових повноважень, що привело до тяжких наслідків, і зловживання владою, скоєне працівником правоохоронного органу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

438