Влада України погодилася, щоб Група держав Ради Європи проти корупції (GRECO) оприлюднила звіт про стан виконання нашою країною антикорупційних рекомендацій.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович за підсумками засідання уряду вчора, 29 червня, такий дозвіл надається згідно правилам і практиці GRECO щодо оприлюднення державами звітів відносно виконання антикорупційних рекомендацій.

За словами Лавриновича, після надання доступу до звіту GRECO, документ буде перекладений українською мовою і опублікований на сайті Міністерства юстиції України.

Крім того, він нагадав, що раніше GRECO було зазначено, що виконаними Україною вже вважаються 8 антикорупційних рекомендацій, 17 - виконані частково.

Додатковий звіт про стан виконання Україною вказаних рекомендацій був затверджений на 51-му пленарному засіданні цієї організації, яке відбулося у травні 2011 року.

Тим часом, у кінці травня GRECO заявила, що Україна провалила законодавче забезпечення боротьби з корупцією. Організація відмітила невідповідності європейським стандартам боротьби з корупцією за 13 напрямами.

Нагадаємо, Україна приєдналася до GRECO 1 січня 2006 року, погодившись на оцінку Групою імплементації в національне законодавство положень Кримінальної і Цивільної конвенцій Ради Європи проти корупції, Керівних принципів боротьби з корупцією Ради Європи, прийнятих у рамках здійснення Програми дій проти корупції, схваленої Радою Європи.

За матеріалами «РБК-Україна», «Українські новини»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

653