Україні загрожує дефолт, поки не буде скорочений дефіцит бюджету. Таку думку озвучив колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник в інтерв'ю журналу «Фокус».

«Життя у позику - це шлях, який приводить до дуже серйозних випробувань. Країна ще не зійшла з цього шляху, тому загроза дефолта є. Не обов'язково, що він буде, але якщо нічого не робити - прорве 100%», - заявив він.

«А зійти з цієї дороги можна, лише зменшуючи дефіцит бюджету», - уточнив екс-чиновник, повідомляє «Українська правда».

Коментуючи питання надання Україні кредиту МВФ, Пинзеник заявив, що «проблема не в кредитах, а в причинах кредитів».

«І поки вони не будуть усунені, ми житимемо з наростаючим боргом на душу населення. А причина - дефіцит бюджету, тобто, бажання витрачати більше, ніж отримує уряд. І якщо країна витрачатиме стільки, скільки заробляє, це зупинить зростання боргу», - зазначив він.

Як повідомляв Forum, раніше Міжнародний валютний фонд знизив прогноз щодо зростання світової економіки у 2011 році до 4,3% проти 4,4%, що очікувалися фондом у квітні, а також залишив без зміни прогноз щодо зростання світового ВВП у 2012 році - 4,5%.

Всесвітній банк поліпшив прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України за підсумками 2011 року з 4% (грудневий прогноз) до 4,5% і погіршив прогноз інфляції до 11,4% (грудневий прогноз - 10,7%).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

591