Житель Естонії привіз у талліннське відділення банку Swedbank близько 400 кілограмів монет. Гроші були розфасовані по коробках і лежали в багажнику автомобіля, з якого потім чоловік вивантажив їх на візки і відвіз у приміщення банку.

Виявилося, що в коробках знаходиться близько 200 тисяч естонських крон (приблизно 13 тисяч євро) монетами гідністю від п'яти крон. Усі ці гроші естонець (його ім'я не називається) вирішив обміняти на євро. За його словами, гроші належать не йому, а його партнерові по бізнесу з Німеччини.

Як розповів чоловік, німець вислав гроші поштою, аби естонець допоміг йому скоріше обміняти їх на євро, оскільки вважав, що термін обміну національної валюти на європейську без комісії витікає вже 1 липня 2011 року.

Насправді німець помилився - поміняти естонські крони на євро без яких-небудь додаткових плат можна буде до кінця 2011 року. Коли власник грошей дізнався про це, коробки з кронами були вже на щляху до Естонії, і він вирішив не відкликати посилку.

За даними Банку Естонії, за станом на 27 червня в обігу все ще залишалося понад 985 мільйонів крон, 101 мільйон з яких - у монетах.

За матеріалами «Лента.ру», «Оhtuleht».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

526