На вулицях Мінська 29 червня з'явилися молодіжні загони охорони правопорядку на бронетехніці. В інтернеті виклали відео, на якому видно, як по вулиці проїжджає два БТР з червоними прапорами.

Услід за бронетранспортером їдуть декілька автобусів, у яких, на думку автора ролика, знаходяться активісти Білоруського республіканського союзу молоді (БРСМ). Раніше держагентство «Белта» повідомило, що кращі команди молодіжних загонів охорони правопорядку (МЗОП) 29 червня візьмуть участь в спартакіаді «Академія мужності».

Після завершення змагань учасники «Академії мужності», повідомило агентство, повинні «на практиці застосувати свої знання і вміння в охороні суспільного правопорядку під час патрулювання вулиць в центрі білоруської столиці».

29 червня в Мінську, як і в інших містах Білорусі, повинні пройти акції в рамках «Революції в соціальних мережах». У червні на вулиці білоруських міст виходять тисячі людей, які незгодних з політикою президента Олександра Лукашенка. Вони не використовують політичних гасел, а лише плещуть в долоні. Проте спецназ розганяє ці несанкціоновані акції, а власті роблять все, щоб не дати людям зібратися на майданах.

За матеріалами «Лента.ру», «Хартія-97».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

508