Державний обвинувач Лілія Фролова вважає зручними умови роботи в приміщенні Печерського райсуду Києва під час розгляду кримінальної справи щодо звинувачення екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко в незаконному підписанні у 2009 році газових контрактів з Російською Федерацією. Про це вона заявила сьогодні на брифінгу.

«Досить зручно працювати», - сказала Фролова, проте додала, що «в перший день було важкувато».

Державний обвинувач заявила, що прокуратура виступає за максимальну відвертість і прозорість процесу у цій справі, повідомляє «УНІАН».

За її словами, прокуратура наполягає на забезпеченні публічності, присутності представників ЗМІ на судових засіданнях.

У той же час, відповідаючи на запитання журналістів, чому не було прийнято рішення про перенесення розгляду справи в інше, просторіше приміщення, Фролова сказала, що це питання було винесене на розгляд суду. Вона нагадала, що суддя вважає за потрібне продовжити проведення засідань в приміщенні Печерського райсуду Києва. «Це право суду», - сказала Фролова.

Фролова додала, що звинувачення не планує надалі піднімати питання про перенесення засідань суду в інше приміщення.

Нагадаємо, посол Єврокомісії Жозе Мануель Пінту Тейшейра назвав «нелюдськими» умови, в яких 24 червня проходило засідання Печерського райсуду Києва відносно попереднього розгляду кримінальної справи щодо газових угод 2009 року, укладених екс-прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.

Того ж дня в.о. голови апарату Печерського райсуду Катерина Москаленко пообіцяла, що до наступного засідання будуть встановлені додаткові кондиціонери.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

720