Представники МВС пропонують на законодавчому рівні закріпити в Україні комендантську годину для дітей і підлітків за прикладом сусідньої Росії.

«В Україні комендантська година для неповнолітніх має бути введена на законодавчому рівні. Сьогодні рішення про дане обмеження пересування для дітей до 16 років діє лише в деяких містах України, де воно було прийняте сесіями місцевих рад. Комендантська година суперечить Конституції України, тому може бути легко опротестована в суді. Аби цього не сталося, потрібно внести відповідні законодавчі зміни, як це було зроблено в Росії», - заявила начальник кримінальної міліції у справах неповнолітніх ГУ МВС Дніпропетровської області Ірина Качинська, повідомляє «Фокус».

Як повідомляє дніпропетровська філія Київського інституту проблем управління імені Горшеніна, комендантська година для неповнолітніх діє в Сімферополі, Житомирі, Ялті, смт Томаківка і Томаківському районі Дніпропетровської області. З 1 вересня Дніпропетровське обласне управління МВС хоче провести анкетування з даного питання серед батьків у Дніпропетровську і області.

У МВС вже бачать позитивні результати від введення комендантської години. «У 2009 році рішенням сесій місцевих рад Томаківки і району була запроваджена комендантська година для дітей і підлітків. Завдяки цьому в районі значно знизилася злочинність серед неповнолітніх. Стало менше випадків хуліганства, крадіжок мобільних телефонів, бійок у п'яному стані. І батьки стали більше уваги приділяти вихованню своїх дітей. Загалом у Томаківському районі стало спокійніше», - заявила оперуповноважений кримінальної міліції у справах неповнолітніх Томаківського РВ ГУ МВС Дніпропетровської області Наталія Мальована.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1217