Третього президента України Віктора Ющенка допитають в суді у справі екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Те, що його прізвище значиться в списку свідків, допит яких в суді слідство визначило як обов'язковий, підтвердила сьогодні на брифінгу Лілія Фролова, прокурор, яка підтримує державне звинувачення у справі Юлії Тимошенко, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

Фролова зазначила, що до обвинувального висновку додається перелік осіб, яких сторона слідства визначила обов'язковими для допиту в судовому засіданні.

Також вона сказала, що і сторона захисту, і сторона звинувачення може викликати у разі потреби додаткових свідків.

Фролова довго відмовлялася відповісти на запитання журналістів, чи буде допитаний Ющенко, зазначаючи, що журналісти все побачать і почують під час судового розгляду справи. У той же час, відповідаючи на запитання журналістів, вона сказала, що даний список не є засекреченим і, на уточнююче питання, чи є в ньому прізвища Ющенка і Дубини, Фролова сказала: «Є». Вона також зазначила, що в даному списку всього значаться понад 30 осіб.

Нагадаємо, сьогодні суд почав розгляд по суті кримінальної справи проти Юлії Тимошенко відносно газових угод 2009 року. Після початку судового засідання сьогодні, 29 червня, суд був вимушений відкласти розгляд до 4 липня, 10:00. Причина - звинувачена сторона не отримала рішення суду щодо результатів попереднього слухання в установленому порядку.

Кримінальну справу щодо газових контрактів проти Юлії Тимошенко Генпрокуратура порушила 11 квітня. У відомстві зазначили, що справу порушено за фактом перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових контрактів.

За оцінками прем'єр-міністра Миколи Азарова, екс-прем’єр Тимошенко у 2009 році підписала кабальний газовий контракт з Росією в обмін на списання боргів у $450 млн. з корпорації Єдині енергетичні системи України (ЄЕСУ).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

764