Голова Верховної Ради України Володимир Литвин запевнив, що до осені парламент не розглядатиме законопроекти відносно ринку землі сільськогосподарського призначення.

Під час прямої лінії в редакції газети «Известия в Украине» він сказав: «На цій сесії, тобто, до осені, Верховна Рада не розглядатиме відповідні новини ні від Кабінету міністрів, ні від народних депутатів України».

Литвин вважає, що основним завданням при введенні ринку землі повинна стати її капіталізація. «Коли ми говоримо про ринок землі, то, насамперед, це повинно передбачати право людини розпоряджатися землею, яка знаходиться у неї в приватній власності», - сказав Литвин. За його словами, «йдеться не про фактичний продаж землі, а, в першу чергу, про те, щоб у нас відбувся процес капіталізації землі, у тому числі за допомогою права здавати землю в оренду». Він сказав: «І не на три-п'ять років, а на десять і більше років».

За словами голови ВР, за підрахунками експертів, приведення ціни на українську землю до загальноєвропейського рівня займе до 10 років. Він переконаний, що «того дикого ринку, про який говорять і яким лякають, у нас не буде». За його словами, не йдеться про те, що «землю продаватимуть іноземцям і хтось землю скуповуватиме», повідомляє «УНІАН».

Литвин нагадав, що на сьогоднішній день в парламенті не зареєстрований урядовий законопроект про ринок землі. За його словами, це пов'язано з тим, що на поточній сесії Верховна Рада вже відхилювала законопроект про ринок землі, а згідно Регламенту ВР, якщо законопроект розглядався і був відхилений, аналогічний законопроект може розглядатися не раніше наступної сесії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

610