Перевірка території ВАТ «Запоріжсталь», що проводилася сьогодні після отримання анонімного повідомлення про бомбу в одному з вагонів з металобрухтом, що прибув на комбінат, завершена. Вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Як повідомили в керівництві запорізького главку міліції, «обстеження вагонів, в одному з яких, за даними того, хто телефонував, знаходилася бомба, завершено, вибухонебезпечних пристроїв не виявлено».

У ГУ МВС України в Запорізькій області також уточнили, що на період проведення спецоперації робота меткомбінату не припинялася і ніхто з робітників не евакуювався, повідомляє «УНІАН».

«Вагони, де нібито знаходився вибухонебезпечний предмет, оглядалися на залізничних коліях у районі шлакових відвалів, де немає виробничих площ, тобто, евакуювати було просто нікого», - пояснили в міліції.

Зараз співробітники правоохоронних органів проводять комплекс заходів, направлених на встановлення особи, що дзвонила.

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 259 Кримінального кодексу України (свідомо помилкове повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об'єктів власності). Як покарання дана стаття ККУ передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

408