Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання адвокатів тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка про відвід прокурорів.

Про це повідомив адвокат Іващенка Борис Нечипоренко, зазначивши, що відповідну постанову виніс сьогодні головуючий на судовому процесі суддя Сергій Вовк, повідомляє «УНІАН».

«На минулому судовому засіданні один з представників прокуратури, звертаючись з клопотанням до суду, в якому просив передати на зберігання речові докази, - окреме майно Феодосійського судомеханічного заводу - Міністерству оборони, зазначив, що Іващенко діяв за попередньою змовою з керівником санації, що не відповідає дійсності, оскільки цього немає в матеріалах справи, і таким чином вийшов за межі своєї компетенції», - сказав адвокат.

Він додав, що ці слова прокурора були підставою для подання клопотання про відвід представникам звинувачення.

За словами Нечипоренка, в той же час суд прийшов до висновку, що заявлене клопотання про відвід безпідставне.

Наступне судове засідання у справі проти Іващенка повинне відбутися 7 липня об 11.00.

Нагадаємо, досудове слідство встановило, що Іващенко у листопаді 2009 року, обіймаючи посаду виконуючого обов'язки міністра оборони, зловживаючи службовим становищем, підписав план санації відносно реалізації цілісного майнового комплексу держпідприємства Міноборони «Феодосійський судомеханічний завод».

У результаті таких дій державі було завдано збитку на суму більше 17 мільйонів гривень.

Іващенко знаходиться під вартою з 21 серпня 2010 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

365