У Верховній Раді України створено групу українсько-монгольської дружби. Про це голова парламенту Володимир Литвин проінформував президента Монголії Цахіагійна Елбегдоржа сьогодні на зустрічі в Києві.

Литвин підтвердив зацікавленість Верховної Ради України в активізації контактів з Великим Державним Хуралом Монголії, зазначивши, що обмін в ближчій перспективі офіційними візитами глав парламентів країн міг би дати потужний імпульс реалізації практичних домовленостей і внести нову конкретику до двосторонньої взаємодії, повідомляє «УНІАН».

Голова Верховної Ради запропонував розглянути можливість організації взаємних поїздок парламентських делегацій України і Монголії, а також встановити контакти на рівні профільних комітетів наших парламентів.

Під час зустрічі підкреслювалася необхідність активізації торговельно-економічної і науково-технічної співпраці, співпраці в культурно-гуманітарній сфері.

Литвин також виразив надію, що візит президента Монголії сприятиме інтенсифікації двосторонньої співпраці в освітній сфері, між академіями наук України і Монголії, а також системному характеру цієї співпраці.

У свою чергу президент Монголії заявив, що його країна є надійним партнером України, зазначивши, що взаємини між нашими державами мають «традиційно дружній» характер.

Елбегдорж повідомив про підсумки переговорів на вищому рівні, що відбулися сьогодні в Києві, за результатами яких були підписані низка міжурядових угод і протоколів.

За словами президента Монголії, Великий Державний Хурал готовий підтримати розвиток українсько-монгольської співпраці на законодавчому рівні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

414