Міністр юстиції Олександр Лавринович запевнив, що Україна виконає можливі рішення Європейського суду з прав людини за скаргами екс-прем’єра Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії «5 канал» 28 червня.

«Усе, що буде встановлено Європейським судом з прав людини і буде в резолютивній частині встановлено, що Україна зробила неправильно і в чому вона повинна зробити кроки щодо відновлення прав громадянина, - все буде виконано», - сказав він, повідомляють «Українські новини».

Крім того, міністр вважає безпідставним і надуманим звинувачення Тимошенко в адресу судді Печерського суду Родіона Кирєєва, який головує на розгляді справи проти неї, в його залежності від Адміністрації Президента і першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна.

Як повідомлялося, екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко і її захист звернулися до Європейського суду з прав людини зі скаргою на дії судді Печерського районного суду Києва Родіона Кирєєва.

Також колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко чекає, що у липні-серпні Європейський суд з прав людини надасть резулятивну частину рішення з приводу його скарги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

474