Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що судовий процес над екс-прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко дискредитує судову систему.

Про це Литвин заявив під час прямої телефонної лінії в газеті «Известия в Украине».

За його словами, якщо аналізувати прилюдну частину судового процесу, то видно, що відбувається «анархізація судової системи», відбувається її дискредитація.

Спікер вважає, що «це один з перших процесів, який дозволяє задіювати принцип змагальності».

При цьому він підкреслив, що в даному випадку «аргументи і логіка» з боку захисту виглядали б переконливіше, ніж «якась виразна поведінка на конфронтацію».

«Від цього Тимошенко і її команда не виграють», - підкреслив Литвин.

Відповідаючи на запитання, коли, на його думку, закінчиться судовий процес над Тимошенко, голова ВР сказав: «Коли завершиться цей процес - це одному Богу відомо», повідомляє «УНІАН».

За словами Литвина, із самого початку ця справа викликала міжнародний резонанс.

«І тут використовуватимуть всі процедури, і особливо активно виступатиме лінія захисту, судячи по початку процесу, але, я думаю, що змагальність, аргументи, логіка, вони будуть або набувати прибічників, або та чи інша сторона втрачатимуть прибічників», - вважає спікер.

«Йдеться вже не стільки про гіпотетичне рішення суду, скільки йдеться про боротьбу за громадську думку, у тому числі і за межами країни», - додав він.

У той же час Литвин переконаний, що Тимошенко не піде з політики. «Тимошенко була і буде», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, сьогодні Печерський районний суд Києва почав перше засідання щодо розгляду по суті кримінальної справи стосовно звинувачення екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко в незаконному підписанні у 2009 році газових контрактів з Російською Федерацією.

Однак у зв'язку з тим, що ні екс-прем’єру, ні її захисникові не поступило рішення суду щодо результатів попереднього слухання в установленому порядку, засідання перенесли на 4 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

996