Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко упевнений, що Верховна Рада розгляне в другому читанні законопроект про пенсійну реформу на наступному пленарному тижні. Про це він сказав представникам ЗМІ, повідомляє «УНН».

«На цьому тижні завершується надання пропозицій від народних депутатів, і ми зможемо швидко обробити їх і запропонувати, щоб це питання було розглянуте на цьому пленарному тижні (який почнеться 5 липня - ред.)», - зазначив Тігіпко.

Він також сказав, що другий рівень пенсійної системи можна буде вводити лише після внесення змін до законодавства, пов'язані з питаннями бюджету. «Що стосується гарантій, то я переконаний, що на перших порах з боку держави мають бути такі гарантії до тих пір, поки така система не буде остаточно відпрацьована», - додав віце-прем'єр.

Тігіпко зазначив, що сьогодні слід звернути особливу увагу на забезпечення тих пенсіонерів, які отримують найменшу пенсію, а також забезпечити в законодавстві положення про граничний розмір великих пенсій.

Нагадаємо, що в першому читанні пенсійний законопроект уряду №7455 був прийнятий депутатами 16 червня. Пенсійна реформа передбачає збільшення пенсійного віку для жінок і низку інших дискримінаційних заходів.

За станом на 29 червня на сайті Верховної Ради оприлюднений попередній проект останнього пленарного тижня перед канікулами (5-8 липня).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

908