Захисник Юлії Тимошенко у газовій справі, народний депутат Сергій Власенко просить юристів публічно висловитися з приводу того, що відбувається в Печерському суді.

«У п'ятницю і суботу Ви всі могли спостерігати за тим, що відбувалося в Печерському районному суді під час засідання у справі Юлії Тимошенко. Кожен з Вас міг дати свою оцінку діям суду, захисту і прокурорів. Я прошу кожного юриста в Україні висловитися публічно про те, що він побачив! Незалежно від того, чи підтримуєте Ви прокурорів, чи підтримуєте Ви захист…», - говориться в зверненні Власенка на його сайті, повідомляє «Фокус».

«Кожен з нас повинен говорити для того, щоб ми розуміли ті хвороби і симптоми, які вже глибоко уразили нашу юридичну професію, - додав Власенко. - На жаль, країні не потрібні судді, країні не потрібні прокурори, країні не потрібні адвокати. Країні потрібні нечвоглоди, кирєєви, вовки (слідчий у справі Тимошенко і двоє суддів Печерського райсуду - прим.) та інші. Для того, щоб країна вилікувалася, нам треба захищати свої права і свободи. Ми не говоримо про Тимошенко, ми говоримо зараз про кожного з нас і про нашу з Вами професію».

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 29 червня Печерський районний суд Києва переніс на 4 липня розгляд кримінальної справи щодо звинувачення екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко в незаконному підписанні у 2009 році газових контрактів з Російською Федерацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

466