На площі перед палацом парламенту в Афінах у середу, 29 червня, сталися сутички між демонстрантами і поліцією. Намагаючись відтіснити багатотисячний натовп від будівлі, співробітники правоохоронних органів застосували сльозоточивий газ.

Безлади в столиці Греції продовжуються не перший день. Аналогічні сутички маніфестантів з поліцією сталися на головній площі міста напередодні. Наголошувалося, що учасники демонстрації поводилися агресивно, закидаючи будівлю парламенту запальними бомбами.

Незадоволеність жителів країни, що вийшли на вулиці, викликали плани властей вжити низку заходів, які обмежать держвитрати і приведуть до погіршення добробуту населення. Крім того, маніфестанти виступають проти скорочення робочої сили, яке посилить і без того важку ситуацію з безробіттям.

Окрім безладів плани уряду спровокували дводобовий загальнонаціональний страйк, який стартував у вівторок.

Голосування, на яке будуть винесені непопулярні заходи, відбудеться у середу. Очікується, що у правлячої партії ПАСОК вистачить голосів для їх затвердження. Якщо ці заходи не будуть вжиті, країна може виявитися без фінансової допомоги, яку їй пообіцяли Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Євросоюз.

За матеріалами «Лента.ру», «AFP»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

424