Міністр економіки Білорусі пообіцяв, що Мінськ виплатить борг за поставлену електрику російською компанією «Інтер РАО», але не уточнив, коли це буде зроблено. Білоруські енергетики запевняють, що споживачі від припинення поставок електроенергії із Росії не потерпають.

«Ми заплатимо», - передають агентства слова міністра економіки Білорусі Миколи Снопкова, сказані у середу на прес-конференції з приводу призупинення Росією експорту електрики до Білорусі за борги.

Снопков додав, що рішення про імпорт електроенергії у майбутньому Білорусь буде приймати, виходячи із її ціни на зовнішніх ринках.

Тим часом представник компанії «Біленерго» заявив, що білоруські споживачі від припинення поставок енергії із Росії не потерпають.

«Наші споживачі не залишилися без світла сьогодні вночі та вранці. Ми перекриємо непостачання електроенергії із Росії за рахунок власних генеруючих потужностей», - заявив він, нагадавши, що частка російського електрики у загальному споживанні Білорусі становила 12-15%, і країна може при необхідності покрити цю нестачу силами своїх електростанцій.

Росія припинила постачання електроенергії до Білорусі, влада якої не здійснила черговий платіж у розмірі 600 млн рублів (близько 21,2 млн доларів) для погашення заборгованості.

Компанія «Інтер РАО» підтверджує, що в 00:00 за московським часом 29 червня вона повністю припинила експорт електроенергії до Білорусі.

Раніше офіційний представник російської монополії у галузі експорту електроенергії повідомив, що компанія чекала погашення боргу до 08:30 за московським часом у вівторок, але цього так і не відбулося.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

685