Народний депутат від фракції Народної партії Олег Зарубінський вважає бар'єр у 3-4% оптимальним для проходу у парламент. Про це він заявив у ході онлайн-конференції на ForUm'і.

«Прохідний бар'єр повинен бути розумним. Тобто таким, щоб парламент не був мозаїчний і фрагментарний, з одного боку, але з іншого, щоб у значних груп населення була можливість мати своїх представників у законодавчому органі», - зазначив депутат.

За його словами, для того, щоб партія пройшла до парламенту, виходячи із українських реалій, необхідно, щоб за неї проголосували приблизно 1 млн. 200 тис. виборців.

«А якщо за партію А, В або З проголосує мільйон українців, куди підуть ці голоси, адже партія не проходить до парламенту? Вони підуть тим політсилам, за які мільйон наших громадян, можливо, не проголосував би і під дулом пістолета. Більше того, чи є право у понад мільйона українців мати своє представництво у національному парламенті? Думаю - так, тому вважаю оптимальним виборчий бар'єр у 3-4%», - підкреслив Зарубінський.

Депутат також заявив, що не прийняв рішення з приводу свого балотування до ВР.

«Думаю, ті мої колеги, які працюють у парламенті з такою ж інтенсивністю, як я, теж поки не стурбовані цим питанням. Їм і без того є що робити», - підсумував Зарубінський.

Нагадаємо, 11 квітня міністр юстиції Олександр Лавринович представив законопроект «Про вибори народних депутатів України». Документ передбачав, що вибори народних депутатів проводяться за змішаною пропорційно-мажоритарною системою. Крім того, проект пропонував підвищити до 5% прохідний бар'єр для партій на наступних парламентських виборах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

394