До підтоплення Меморіального комплексу пам'яті жертв голодомору в Україні призвела халатність керівництва музею.

Як повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації, ситуацію, що склалася внаслідок несприятливих погодних умов у музеї пам'яті жертв голодомору в Україні, ретельно вивчила спеціальна комісія у складі представників замовника - КП «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт», генерального проектувальника - ТОВ « Проектні системи ЛТД» і генпідрядника ЗАТ «Київбудінвест».

Аналізуючи висновки комісії, директор КП «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт» Геннадій Гера поінформував, що до даної ситуації призвело порушення правил експлуатації споруди музею дирекцією закладу. Зокрема, водовідвідні лотки, встановлені під нижнім куполом центральної частини, за два роки експлуатації музею не обслуговувалися, що й призвело до їх замулення і, як наслідок, до переповнення лотків і перетікання води на підвісну стелю над Залом Пам'яті, повідомляє «УНІАН».

Гера нагадав, що «Меморіальний комплекс пам'яті жертв голодомору в Україні» був введений в експлуатацію з отриманням Сертифікату відповідності №КВ 000251 від 12.07.2010 р.

Крім того, співробітники музею, відповідальні за експлуатацію, пройшли навчання з експлуатації всіх систем, змонтованих в меморіальному комплексі. А дирекцією музею були укладені відповідні угоди зі спеціалізованими організаціями щодо обслуговування таких систем.

Директор КП «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт» зауважив, що через халатність керівництва закладу сьогодні виникла необхідність у позаплановому демонтажы відеопроекційного обладнання та профілактичних роботах щодо нього, а також позапланового ремонту Залу Пам'яті, на що потрібно виділення додаткових коштів ыз державного бюджету на утримання музею.

Як повідомляв ForUm, у Києві через зливу затопило експозиційну частину залу національного музею «Меморіал пам'яті жертв Голодомору в Україні». Про це повідомив директор музею Віктор Діденко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

667