Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко та її захист звернулися до Європейського суду з прав людини зі скаргою на дії судді Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва. Про це вона повідомила журналістам.

«Ми разом з моїм захисником звернулися до Європейського суду з прав людини. Наша скарга вже прийнята, і ми будемо чекати позачергового розгляду, пріоритетного розгляду», - сказала Тимошенко.

Даючи характеристику судді Кірєєву та його діям на судових засіданнях, Тимошенко сказала: «Суддя Кірєєв - це не суддя, це людина, уповноважена, поставлена Януковичем для того, щоб провести розправу з опозицією. Це не суддя, це просто Кірєєв, який виконує сьогодні замовлення, саме тому я не сприймаю цю людину як суд, я не встаю перед таким судом і я не кажу «Ваша честь», бо це безчесна людина, яка порушує закон у суддівській мафії. Мантії, вибачте. Хоча, до речі, і мафія - це вірно сказано», повідомляє «УНІАН».

Також Тимошенко запевнила, що на судових засіданнях використовує винятково правові, а не політичні аргументи

«Якщо хтось говорить, що ми використовуємо політичні аргументи, а не правові, це не відповідає дійсності. Ми використовуємо виключно правові аргументи, які базуються на надійних і достовірних документах», - сказала Тимошенко.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович вважає, що екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко будує свій захист у суді, ґрунтуючись на політичних, а не правових аргументах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1395