У Горлівці Донецької області сталася трагедія, яка ледь укладається у голові. 92-річний майор у відставці Василь Горлов розстріляв із пістолета свою онуку і її вітчима, а потім наклав на себе руки. Донька пенсіонера, який втратив розум, змогла вижити лише завдяки випадковості. Вона не у змозі зрозуміти, як тихий і всіма любимий дідусь міг перетворитися на жорстокого вбивцю.
 

Після смерті дружини Василь Горлов жив один у двокімнатній квартирі. Заслужений пенсіонер і ветеран, він отримував достатню для існування пенсію 1800 гривень на місяць і користувався загальною повагою. Спокійний, завжди підтягнутий і доглянутий, спиртним ніколи не зловживав. За старим доглядали родичі, які живуть у сусідньому під'їзді, - дочка з чоловіком і внучка. Щоранку приносили гарячий сніданок, прибирали квартиру, допомагали по господарству. Ніяких сварок і конфліктів між ними ніхто не помічав. На думку сусідів, дуже дружна, практично зразкова сім'я, жили душа у душу.

«У той день Сергій, мій чоловік, як зазвичай, приблизно о 5 ранку пішов до батька з гарячим супом, - розповіла дочка Горлова Лариса Гайдоба. - Я прокинулася через дві години - його немає. Дзвоню батькові, телефон не відповідає. Тоді пішла сама ... »

Квартира виявилися відкритою, а от у спальню пенсіонера жінка зайти не змогла - чимось привалило двері з іншого боку. Відкривши її на кілька сантиметрів, вона заглянула у щілину - і від побаченого ледь не зомліла. У шоці тільки й змогла промовити: «Ти що наробив?» Старий стояв посеред кімнати з пістолетом у руці, а біля його ніг лежав Сергій, прикритий простирадлом (пізніше виявиться, що двері привалило тілом Віки, 36-річної онуки пенсіонера, яка також зайшла провідати дідуся). Горлов глянув на доньку, а потім сів на ліжко і приставив зброю до скроні.

«Донечко, бережи себе», - сказав він перед тим, як натиснути на спусковий гачок, пише «КП в Україні».

Пізніше виявиться, що зятя він убив двома пострілами у голову, а онуку - одним. «Як снайпер», - скажуть потім слідчі Ларисі Гайдобі. Вона, до речі, впевнена: від смерті її врятувало лише те, що вона не змогла ввійти у кімнату. Звідки у пенсіонера «ТТ» 1944 року випуску, поки ніхто не знає. Під час війни Горлов служив у Новоросійську, на Малій землі (до речі, дуже пишався особистим знайомством з майбутнім генсеком ЦК КПРС Леонідом Брежнєвим), де керував зв'язківцями. Може, з тих часів залишився? Схоже, і на це питання ми вже ніколи не отримаємо відповіді. Ховали загиблих поруч, на одному кладовищі. Ось тільки самогубцю батюшка відмовився відспівувати.

«Мотиви цього злочину поки неясні, і з'ясувати їх вкрай тяжко, адже вбивця загинув, - прокоментувала те, що трапилося, Тетяна Семенова, начальник прес-служби Горлівського міськуправління міліції. - Півроку тому у пенсіонера померла дружина, і, за словами сусідів, після цього він став замкнутим, але поки ще рано говорити про те, що штовхнуло його на такий крок».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

681