У БЮТ вважають за необхідне провести позачергове засідання ВРУ у зв'язку з підвищенням ціни на газ. Таку думку у коментарі «ИМК» висловив народний депутат від фракції БЮТ Сергій Сас.

«Але цьому (проведенню позачергової сесії - ред.) має передувати серйозна підготовка, тому що на засіданні повинні бути запропоновані певні законодавчі акти, які включаються до порядку денного», - сказав він.

«Я зараз перебуваю на Кіровоградщині і спілкуюся з людьми, вони стурбовані ситуацією, що склалася навколо газу, вони питають, чому влада декларувала про те, що ціни на газ нинішній уряд, на відміну від попереднього, зафіксував набагато дешевші, а населення повинне платити за газ дорожче, ніж у минулі періоди? Люди розуміють, що за їхній рахунок влада хоче віддати борги кільком олігархам», - сказав політик.

Він зазначив, що підтримує позицію щодо проведення позачергового засідання. «Але проводити засідання треба не спонтанно, не для «галочки» і не для передвиборчого піару, а для того, щоб розібратися, які ми маємо перспективи, що повинне робити у цій ситуації населення, як працюватимуть механізми компенсацій, які може запропонувати уряд, і зможуть цим скористатися люди», - додав нардеп.

Щодо того, які шанси проведення позачергового засідання влітку, Сас сказав: «Що стосується нашої фракції, то тут не може бути сумнівів, що депутати під час відпусток зберуться на засідання. Я особисто готовий приїхати. Якщо буде таке рішення прийняте вищим керівництвом нашої фракції, то, думаю, ми зберемося».

Як повідомляв ForUm, 20 липня заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко не виключив, що позачергова сесія все-таки може відбутися, якщо Конституційний Суд України ухвалить «неадекватні рішення» за поданням про конституційність політичної реформи 2004 року.

Регіонал Вадим Колесніченко, коментуючи заяву Томенка, сказав, що ніякої позачергової сесій Верховної Ради не буде.

У той же час фракція НУ-НС готова прийти на позачергову сесію у разі її скликання. У КПУ також виступають за проведення позачергового засідання парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

480