Президент України Віктор Янукович доручив властям Криму починати готуватися до можливих пожеж на півострові. Через аномальну спеку кримська рослинність майже повністю висохла, і одна необережна іскра може призвести до великої біди. А сумний досвід Росії повторювати не хочеться.

Глава держави дав відповідне доручення голові Кабміну АРК Василю Джарти та в.о. міністра – першого заступника міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Михайлу Болоцьких, повідомили ForUm’у у прес-службі Глави держави.

У першу чергу йдеться про створення при Раді Міністрів АРК оперативного штабу з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій, пов'язаних з підвищеною пожежною небезпекою. Також має бути організоване повітряне патрулювання лісових масивів, заповідних і рекреаційних територій, особливо тих, які прилягають до оздоровчих лікувальних закладів і місць з масовим перебуванням відпочивальників, для виявлення і ліквідації спалахів на ранніх стадіях.

Крім того, Глава держави доручив забезпечити обмеження доступу населення, відпочивальників і в'їзду транспорту до лісів у період високої пожежної небезпеки; привести у відповідну готовність особовий склад, пожежну техніку підвищеної прохідності, а також авіаційні засоби для гасіння пожеж.

Планується провести перевірку мінералізованих смуг, протипожежних розривів, доріг протипожежного призначення і утримання, заповнених водою пожежних водоймищ, і у разі потреби вжити невідкладних заходів для приведення їх у належний стан. Особливу увагу слід приділити і очищенню лісових масивів від сміття.

Ще один пункт президентського доручення – забезпечення інформування населення і відпочивальників про пожежну небезпеку, правила поведінки у пожежонебезпечних місцях, і першочергових діях у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

475