Президент України Віктор Янукович вимагає від незаконних власників земельних ділянок у Криму повернути їх державі. Про це він сказав сьогодні у ході наради з питань стратегічного розвитку АРК.

Глава держави зазначив, що навіть поверхнева перевірка міжвідомчої робочої групи виявила волаючі факти порушення законодавства у земельній сфері. Президент підкреслив, що сьогодні корупція у цій сфері колосальна. «Отже, ця ситуація вимагає рішучих дій», - додав він.

Янукович підкреслив, що державі повинні бути повернені землі, які їхні нинішні власники отримали з порушенням закону. «Там, де порушений закон при виділенні землі, потрібно новим фіктивним власникам повернути цю землю державі, і на цьому все закінчиться, ми навіть не назвемо прізвища таких людей», - пообіцяв Глава держави.

Він додав, що, у разі небажання фіктивних власників повертати незаконно отриману землю долучатимуться слідчі органи, прокуратура і так далі.

«Я даю доручення провести службове розслідування (а де необхідно - і кримінальне) за фактами порушення законодавства органами влади, фізичними і юридичними особами в АР Крим», - сказав Янукович.

Президент також повідомив, що звертається до Вищого господарського суду України з приводу того, щоб на його пленумі була розглянута практика ухвалення судових рішень в АРК, проаналізовані відповідні рішення. На переконання Глави держави, Вища рада юстиції на своєму засідання також повинна проаналізувати такі рішення, прийняті у Криму та Севастополі.

«Давайте наведемо лад. Я думаю, саме цього чекають від нас люди у Криму», - сказав Янукович, додавши, що це питання також повинне бути включене до порядку денного роботи Верховної Ради Автономії.

За матеріалами прес-служби Глави держави, «УНІАН»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

733