Президент України Віктор Янукович виступив з ініціативою створення фонду підтримки національної футбольної збірної України на період її підготовки і безпосередньої участі в іграх фінальної частини Євро-2012. Як повідомили ForUm’у у прес-службі Глави держави, таку пропозицію він висловив сьогодні під час засідання Комітету з підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

«Я хотів би, щоб ви подумали над питанням створення українського фонду підтримки збірної України. І якщо ви не заперечуватимете, я також візьму участь у цьому питанні як фізична особа», - сказав Глава держави, звертаючись до учасників засідання.

«Я вважаю, що кожен громадянин України може взяти участь у фонді, і присутні тут чиновники - зокрема», - зазначив Янукович.

«Я впевнений, що у цьому залі немає людей, які б не мріяли, щоб наша збірна перемогла. Ставитимемо таке завдання і проситимемо Господа Бога, щоб він допоміг нам отримати цю перемогу», - сказав Президент.

Глава держави підкреслив, що влада зробить все, щоб підготовка і проведення Євро-2012 в Україні відбулися на належному рівні.

Але при цьому, за його словами, не можна забувати про те, що мільйони вболівальників чекають на перемогу у цьому чемпіонаті саме нашої збірної.

Тому, підкреслив Президент, вона повинна бути підготовлена до чемпіонату так, як про це мріють уболівальники.

На засіданні були присутні власники українських футбольних клубів – Ігор Коломойський, Рінат Ахметов, Олександр Ярославський, Григорій та Ігор Суркиси.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

776