Лідер «Нашої України», екс-Президент України Віктор Ющенко закликає до об'єднання всі національно-демократичні сили. Про це Ющенка сказав в інтерв'ю газеті «День», повідомили ForUm’у у прес-службі «Нашої України».

За словами Ющенка, головним завданням сьогодні є об'єднання і консолідація усіх національно-демократичних сил. При цьому він підкреслив, що об'єднуватися потрібно навколо цінностей, а не персоналій. Відповідаючи на запитання, чи повинен БЮТ бути у цій команді, Ющенко сказав, що за Юлією Тимошенко не стоять демократичні та національні цінності.

Крім того, Ющенко зазначив, що сьогодні він перебуває в опозиції.

За його словами, не варто сприймати владу як ворога. Але при цьому Ющенко підкреслив, що перебуває в опозиції: «Я не при владі, а, отже, я в опозиції. Це факт». Він додав, що глибина опозиційності і її характер визначатиметься на політичній раді та на з'їзді «Нашої України».

Як повідомляв ForUm, 16 березня 2010 року лідери і представники восьми партій, які входять у парламентські фракції БЮТ і блоку «Наша Україна - Народна самооборона» підписали заяву про створення об'єднаної опозиції.

17 березня лідер партії «Реформи і порядок», народний депутат Сергій Соболєв (БЮТ) очолив опозиційний уряд.

31 березня відбулося перше засідання опозиційного уряду і був оголошений його склад.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

717