Директор департаменту Євро-2012 львівської міськради Олег Засадній, заявив що «Львів успішно виконує більшість вимог УЄФА».

«На жаль, керівництво МОК недостатньо уважно стежить за підготовкою Львова до чемпіонату. Відомо, що Львів має найкращу позицію серед українських міст щодо готелів - для розміщення цільових груп УЄФА законтрактовано вже 92% номерів. Щодо решти 8% місто надало чіткі гарантії УЄФА, і це не рахуючи резерв серед готелів, які будуються», – зазначив Засадній.

Крім того, Засадній запевнив, що вже сьогодні Львів готовий розмістити понад 30 000 уболівальників, повідомляє «Інтерфакс-Україна»

«Забезпечення міста громадським транспортом під час чемпіонату чітко розраховане. Львівський стадіон розташований на в'їзді до міста, що дозволяє розвантажити центральну історичну частину Львова і забезпечити комфортне пересування уболівальників по місту», - розповів він.

«Сьогодні, коли держава контролює будівництво львівської арени та аеропорту і гарантує терміни реалізації цих проектів, можемо з упевненістю сказати, що Львів разом з іншими приймаючими містами України вступив у нову фазу підготовки. Якщо до цього основною була підготовка інфраструктури, то, чим ближче до турніру, тим більше виникає питань, пов'язаних безпосередньо з організацією чемпіонату на місцях», - додав Засадній.

Як раніше повідомляв ForUm, президент УЄФА Мішель Платіні попередив, що якщо не будуть побудовані стадіони у Києві та Львові, то Україна може втратити право проведення Євро-2012.

Також Платіні зазначив, що його занепокоєння викликає насамперед той факт, що будівництво стадіону у Львові за останній час не просунулося «ні на один метр, ні на один сантиметр».

Раніше Кабінет міністрів запропонував Львову профінансувати 100% вартості будівництва стадіону і навколишньої інфраструктури до міжнародного футбольного чемпіонату Євро-2012.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

582