Прем'єр-міністр опозиційного уряду, народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв оприлюднив склад опозиційного уряду, до якого ввійшли 18 депутатів. Це відбулося після засідання опозиційного уряду.

Як і планувалося, у складі опозиційного уряду буде 4 віце-прем'єр-міністри: народний депутат від НУ-НС Володимир Стретович (лідер ХДС), народний депутат від НУ-НС Юрій Кармазін (лідер Партії захисників Вітчизни). Віце-прем'єр-міністром - міністром закордонних справ став член фракції НУ-НС Борис Тарасюк (лідер НРУ), а віце-прем'єр-міністром з гуманітарних питань – член фракції НУ-НС Олесь Доній (член «Народної самооборони»).

Посаду міністра опозиційного Кабінету міністрів посідає член фракції НУ-НС Роман Зварич, міністра регіональної політики і розвитку, який займатиметься і проблемами ЖКГ, - член фракції БЮТ Володимир Бондаренко.

Міністерство економіки та інфраструктури (в підпорядкування якого ввійде Фонд держмайна) очолює член фракції НУ-НС Олександр Бондар; Міністерство охорони здоров'я - депутат від БЮТ Сергій Шевчук; Міністерство освіти - депутат від БЮТ Володимир Полохало; Міністерство сільського господарства - лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

Міністром оборони призначений член фракції БЮТ Микола Петрук; міністром культури - депутат від БЮТ Ігор Гринів; міністром праці та соціальної політики - депутат від БЮТ Андрій Павловський; міністром енергетики – Олександр Гудима.

Член фракції БЮТ Остап Семерак став міністром спорту, туризму, молоді та Євро-2012, член фракції НУ-НС Геннадій Москаль - міністром внутрішніх справ, член фракції НУ-НС Юрій Гримчак – міністром з питань надзвичайних ситуацій, екології і природних ресурсів.

Міністром юстиції призначена депутат від БЮТ Олена Шустик, міністром фінансів - депутат від БЮТ Андрій Сенченко.

За словами Соболєва, склад уряду був затверджений на засіданні фракції БЮТ. «Голосування проводилося по кожній кандидатурі», - сказав він.

Засідання опозиційного уряду проходитимуть по четвергах.

Делегація опозиційного уряду на чолі з його керівником Сергієм Соболєвим має намір відвідати Брюссель для отримання досвіду діяльності опозиційних урядів. На запитання журналістів, чи відповідає дійсності інформація про наміри делегації опозиційного уряду відвідати Брюссель, Соболєв сказав: «Дійсно, на засіданні опозиційного уряду виникла пропозиція (відвідати Брюссель – ред.) для того, щоб зрозуміти, яким чином йде будівництво опозиційних або тіньових урядів, зокрема, в європейських парламентах, щоб ми мали можливість безпосередньо це вивчити».

«Пропозиція, яка прозвучала у рамках програми обміну, – безпосередньо відвідати Брюссель. Я думаю, що це буде зроблено найближчим часом, не відкладаючи, вже у рамках цієї сесії (Верховної Ради – ред.)», - сказав Соболєв.

Відповідно до календарного плану роботи VI сесії, свою роботу депутати планують завершити у липні.

Як повідомляв ForUm, 16 березня 2010 року лідери і представники восьми партій, які входять у парламентські фракції БЮТ і блоку «Наша Україна - Народна самооборона», підписали заяву про створення об'єднаної опозиції.

17 березня лідер партії «Реформи і порядок», народний депутат Сергій Соболєв (БЮТ) очолив опозиційний уряд.

31 березня відбулося перше засідання опозиційного уряду.

За матеріалами «УНІАН», «Інтерфакс-Україна»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

526