Закон про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України опублікований в офіційних виданнях, зокрема в офіційному виданні Верховної Ради України - газеті «Голос України» й офіційному виданні Кабінету міністрів - «Урядовий кур'єр».

Публікація означає набуття чинності закону.

Як повідомляв ForUm, у вівторок Верховна Рада внесла зміни до Закону про Регламент парламенту, що змінюють порядок формування коаліції. За відповідний закон у вівторок проголосували 235 народних депутатів з 417 зареєстрованих у сесійному залі.

Згідно закону, у формуванні коаліції можуть брати участь як фракції парламенту, так і народні депутати.

У документі значиться, що коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді - це сформована за результатами виборів і на основі узгоджених політичних позицій, і на основах, встановлених Конституцією України, об'єднань депутатських фракцій, народних депутатів, до яких входить більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради (226 і більше депутатів).

Згідно закону, коаліція формується впродовж одного місяця з дня відкриття першого засідання новообраної Верховної Ради, або протягом одного місяця з дня припинення діяльності попередньої коаліції.

Крім того, законом встановлюється, що до коаліційної угоди додається список народних депутатів, які сформували коаліцію, з особистими підписами цих депутатів. Такий список є невід'ємною складовою коаліційної угоди.

Згідно прийнятому закону, коаліція вважається сформованою з моменту офіційного оголошення про це головуючим на засіданні, на підставі поданих до апарату Верховної Ради документів, передбачених цим законом.

Повідомлення про формування коаліції, коаліційна угода і персональний склад коаліції, не пізніше ніж через 4 дні після офіційного оприлюднення на засіданні парламенту, публікується в газеті «Голос України».

10 березня Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про Регламент Верховної Ради України».

За станом на вечір середи, 10 березня, були рішення від трьох фракцій - Партії регіонів, Комуністичної партії і Блоку Литвина - про формування разом з іншими народними депутатами парламентської коаліції, заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович (Партія регіонів).

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

526