Боксер, бронзовий призер Олімпійських ігор 2000 року, чемпіонату Європи 2004 року Андрій Федчук розбився в неділю на власному «Лексусі» під рідною Коломиєю на Івано-Франківщині. Машина на великій швидкості врізалася в електричний стовп і відлетіла далеко вбік, на хлів. Двоє пасажирів «Лексуса» в лікарні у важкому стані.

Як розповів товариш загиблого боксера Анатолій Бурнаєв, у цей недільний вечір Федчук поздоровляв з днем народження свого тренера Івана Данилишина. «Іменинник з 18-річним сином якраз і їхали з боксером у машині. Погода була мерзенна — сильний туман, на дорогах паморозь, ось їх і занесло, — зітхає товариш Федчука. — В Андрія в Коломиї залишилися батьки, старший брат в Ірландії. Хлопець не був одружений. Для нас усіх це страшне горе. Він такий симпатичний був, компанійський, дівчата за ним бігали. Федчук був депутатом міськради, мав своє кафе, квартиру, машину. І при цьому ніяких «пальців віялом». Він був добрим і чуйним», - пише «Сьогодні».

За словами Бурнаєва, боксер не хотів переїздити в столицю, йому було комфортно в Коломиї. Власті прикарпатского містечка незадовго до трагедії вирішили присвоїти Федчуку звання почесного громадянина, тепер уже буде посмертно. Поховають боксера в середу.

Як раніше писав ForUm, в автомобільній аварії в неділю увечері загинув український боксер Андрій Федчук, 1980 року народження. Про це повідомила прес-служба Федерації боксу України в понеділок.

Федчук - заслужений майстер спорту України, бронзовий призер юніорської першості світу (1998), бронзовий призер Чемпіонату Європи (2004), бронзовий призер XXVI літніх Олімпійських ігор у Сіднеї (Австралія), учасник XXVII літніх Олімпійських ігор (Греція, 9-е місце). Нагороджений орденом «За мужність».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1176