Урочистості з нагоди 65-річчя звільнення України від нацистських загарбників відбулися в Ужгороді без Президента України Віктора Ющенка, який, як планувалося, повинен був взяти участь у церемонії передачі Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України».

Вранці, 28 жовтня, Президент взяв участь у покладанні квітів до могили Невідомого солдата в Києві і повинен був відправитися на Закарпаття, де були заплановані основні урочистості.

Проте через метеорологічні умови на Закарпатті, літак Президента України зробив вимушену посадку у Львові. Зі Львова до Ужгорода Глава держави повинен був відправитися автомобілем.

Урочистості з нагоди звільнення України від фашистів проходили біля пам'ятника «Україна - визволителям» на українсько-словацькому кордоні, адже саме на Закарпатті були завершені бої радянських військ, - повідомляє «ТСН».

В Ужгороді завершувалася естафета пам'яті, капсулу із землею з місць бойових дій повинні були передати Віктору Ющенку, а передали голові Закарпатської ОДА і надалі передадуть у Національний музей Великої Вітчизняної війни.

Однак Президента в Ужгороді до цих пір чекають, о 17.00 повинна була відбутися зустріч Глави держави з інтелігенцією.

Читайте по темі: Стихия заставила Ющенко посадить самолет во Львове

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

425