Чемпіон світу і переможець Олімпійських ігор, австрійський гірськолижник Херманн Майєр оголосив про те, що йде із великого спорту.

Майєр, який дебютував на найвищому рівні у 23 роки, виграв 54 перегони Кубка світу. Завдяки цим успіхам він став найуспішнішим гірськолижником в історії після легендарного шведа Інгемара Стенмарка. На рахунку австрійця - чотири перемоги у загальному заліку Кубка світу, три золоті медалі чемпіонатів світу і два золота Олімпійських ігор у Нагано.

Багато у чому своєю славою Майєр зобов'язаний не тільки перемогам, але і своєму поверненню до перегонів після страшної аварії у серпні 2001 року. Австрієць після зіткнення його мотоцикла з автомобілем цілком міг втратити частину ноги, проте замість ампутації послідувала складна відновлювальна операція. Майєр повернувся, і на туринській Олімпіаді зумів узяти срібло в супергіганті і бронзу - у гігантському слаломі.

У березні гірськолижник пошкодив коліно. Він продовжував тренування і мав повернутися до боїв за Кубок світу наприкінці листопада. Але все відбулося абсолютно інакше. «Я завершую свою спортивну кар'єру. Як і всі подібні рішення, це прийшло само собою, спонтанно», - підсумував австрієць.

За матеріалами «Євроспорт», «ЛІГА»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

634