Український Гідрометцентр поки не очікує випадання снігу в Києві. Про це в інтерв'ю кореспондента ForUm’у повідомив голова Гідрометцентру України Микола Кульбіда.

«Цей процес (випадання снігу – ред.) не торкнеться Києва. Хоча температура повітря, звичайно, знизиться – у найближчий день у столиці похолодає. Десь тиждень температура повітря вдень буде від 6 до 10 градусів тепла», - сказав він.

За словами Кульбіди, є надія, що 20 жовтня у Києві буде потепління.

Начальник Гідрометцентру нагадав, що зараз сніжний покрив утворився на території Волинської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, частини Закарпатської областей та у Карпатах. «Його висота у гірських районах досягає 20-40 сантиметрів, а на рівнинній території – від 1 до 10. Для території Закарпатської області у жовтні, у принципі, це не є великою аномалією, оскільки поява першого снігу для західних і північних регіонів України – це нормально. Тобто нічого аномального не сталося», - зазначив він і додав: «Цей сніг дуже швидко розтане. Звичайно, трохи довше він затримається у гірських районах, у Карпатах. Але повторення ситуації ми не чекаємо».

Кульбіда звернув увагу, що більше у жовтні в Україні не буде циклону, який пройшов днями по західних областях.

Як раніше писав ForUm, учора у Львові через сніг сталося 45 ДТП, а на Європу обрушилися снігопади

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

917