Закон про підвищення соціальних стандартів буде прийнятий на початку наступного пленарного тижня, переконаний голова Верховної Ради Володимир Литвин.

«Я переконаний, що вже 20-го числа закон про підвищення соціальних стандартів буде прийнятий у другому читанні, хоча, звичайно ж, існує величезний опір: мовляв, немає грошей. Але я переконаний, що цей закон необхідно приймати», - сказав він на зустрічі з жителями міста Боярка Київської області у п'ятницю.

Крім того, спікер упевнений, що законопроект про запровадження мораторію на підвищення цін на ліки «на наступному пленарному тижні також буде прийнятий», повідомив «Інтерфакс-Україна».

Спілкуючись з жителями Боярки, Литвин зазначив, що виступає за повернення до мажоритарної системи виборів у місцеві органи влади. «Вибори за партійними списками - корінь усіх проблем і негараздів. Я зроблю все, щоб скасувати таку систему», - заявив спікер.

Литвин також розділяє думку про необхідність розроблення законодавчого механізму відкликання парламентаріїв, які, сказав він, «повинні обиратися не більше, ніж на два терміни поспіль».

Як повідомляв ForUm, наступного тижня народні депутати працюватимуть у комітетах і округах. Пленарне засідання Верховної Ради має відбутися 20 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

458