Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко називає «актом доброї волі» стосовно Президента призначення Петра Порошенка міністром закордонних справ України.

«Я вважаю, що ми як чинна демократична коаліція зобов'язані виконувати Конституцію, і як чинна влада жити в диктатурі Конституції і закону. І саме тому ми продемонстрували бажання знаходити компроміси з Президентом. Ми продемонстрували бажання об'єднання усіх гілок влади. Я думаю, що те, що ми зробили такий крок, для Президента також повинне бути сигналом до того, щоб також допомагати сьогодні і уряду, і парламенту знаходити у цей тяжкий кризовий час всі шляхи виходу із ситуації. Власне це (підтримка кандидатури Порошенка – ред.) з нашого боку є демонстрацією бажання підтримати Президента», - сказала Тимошенко, коментуючи призначення Порошенка главою МЗС журналістам у Києві у п'ятницю, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Відповідаючи на запитання, як вона ставиться до можливості поєднання Порошенком і посади міністра і голови Ради Національного банку України, прем'єр-міністр додала: «Мені хотілося б, щоб, безумовно, міністри працювали б тільки на одній посаді, і щоб вони повністю віддавалися своїй роботі».

Нагадаємо, сьогодні парламент призначив Петра Порошенка міністром закордонних справ України. За таке рішення проголосувало 240 народних депутатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

421