Україна підтримує територіальну цілісність Молдови, заявив глава української держави Віктор Ющенко.

«Звичайно, ми прихильники врегулювання придністровського конфлікту... З поваги до територіальної цілісності ми все зробимо, щоб Молдова знайшла свою територіальну цілісність», - сказав він на початку зустрічі з в.о. президента Молдови Міхаєм Гімпу в п'ятницю у Кишиневі.

Ющенко підкреслив, що Україна хоче, щоб у Молдові стабілізувалася ситуація.

«Ми все зробимо, щоб вас підтримати, підтримати вашу незалежність», - сказав Президент, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як повідомили у Головному управлінні інформаційної політики Секретаріату українського Президента, головним завданням переговорів з молдавською стороною є досягнення конкретної домовленості щодо виконання графіка вирішення першочергових питань двосторонньої співпраці, зокрема, демаркації державного кордону у районі Дністровської ГЕС-2 і населеного пункту Джурджулешть, складання міжурядової угоди про забезпечення функціонування Дністровського комплексного гідровузла, завершення юридичного оформлення передачі у власність України землі під ділянкою автомобільної дороги Одеса-Рені у районі населеного пункту Паланка тощо.

У ході зустрічі українська і молдавська сторони також обговорять питання співпраці у сфері інтеграції двох держав у Європейський Союз, зокрема, у рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

502