Президент України Віктор Ющенко запевняє, що українська сторона робить усе можливе для встановлення добросусідських відносин з Російською Федерацією. Про це, як повідомили ForUm’у у прес-службі Глави держави, Ющенко заявив в інтерв'ю українській службі Бі-Бі-Сі.

«Все, що можна зробити з точки зору розвитку двосторонніх відносин у руслі добросусідства, взаємної поваги, українська сторона робить. Моя політика всі чотири роки демонструє велику повагу до Росії і конкретне до неї ставлення», - сказав Президент.

На його переконання, відносини України і Росії повинні формуватися на основі принципу поваги до суверенітету і територіальної цілісності кожної держави.

«Ніхто не ставить за мету мати проблеми у відносинах з Росією. Але ніхто не приноситиме у жертву суверенітет або незалежність», - зазначив Ющенко.

Відповідаючи на запитання про можливість переговорів під час саміту глав держав-учасників СНД, Ющенко висловив сподівання, що у рамках заходу відбудеться кілька двосторонніх зустрічей, зокрема, з президентами Азербайджану, Білорусі та Молдови.

«З нашого боку перешкод (для зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим – ред.) нема. Я сподіваюся, що ця зустріч буде, особливо після того, що було зроблено з російського боку влітку, то ця зустріч необхідна», - заявив Президент.

Проте сьогодні прес-секретар президента РФ Дмитра Медведєва Наталія Тімакова заявила, що у програмі візиту російського президента до Молдови 9 жовтня немає окремої зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком.

Нагадаємо, 30 вересня Ющенко заявив, що планує 9 жовтня зустрітися з Медведєвим на саміті СНД у Кишиневі.

Того ж дня прес-секретар глави Російської держави Наталія Тімакова сказала, що Кремль поки не отримував від української сторони запитів з приводу проведення зустрічі президентів Росії і України у рамках саміту глав держав СНД у Кишиневі.

Разом з тим учора, 6 жовтня, глава МЗС України Володимир Хандогій заявив, що українська сторона надсилала російській стороні звернення про можливість зустрічі Президентів України і РФ у Кишиневі, проте «ми поки що не маємо відповіді російської сторони конкретно з цього питання».

За матеріалами РИА «Новости», «УНІАН»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

475