Народний депутат із фракції БЮТ Валерій Писаренко називає пропозицію Партії регіонів вдвічі скоротити зарплату вищим чиновникам голим популізмом. Про це він заявив в інтерв'ю кореспондентові ForUm’у.

«Усі подібні пропозиції – голий популізм. Для того щоб запустити реальні механізми зменшення зарплат чиновникам, не досить прийняти законопроект, необхідно закласти ці зміни до державного бюджету України наступного року», - заявив він.

За словами Писаренка, до цього моменту ніхто, крім Кабінету міністрів, не відмовився від великих зарплат. «Думаю, ніхто не відмовиться і цього разу. Тому цей документ направлений виключно на президентську кампанію, але не на реальні дії», - підкреслив депутат.

Його колега із ПР Олександр Стоян вважає, що з точки зору соціальної справедливості депутати підуть на цей крок.

«Але боюся, якщо ми навіть приймемо цей закон, то всі державні чиновники отримуватимуть стільки, скільки отримували. Потрібно переглянути заробітні плати всім чиновникам. Потрібно розібратися, чому Президент літає в інші країни на двох літаках, які витрати у голови Верховної Ради, який недавно найняв 120 чоловік обслуговуючого персоналу, чому високопосадові чиновники їздять на шести машинах? Апетити потрібно стримувати у комплексі, а не тільки скоротити зарплати. Також усі заощаджені гроші повинні бути направлені у конкретне русло», - зазначив регіонал.

Стоян запевняє, що голосуватиме за цей закон, хоча це вдарить по його сім'ї. «У мене немає інших джерел доходу. Одна моя донька ще вчиться, друга сидить з дитиною і отримує 130 гривень на місяць. Дружина практично не працює. Але я підтримаю цей закон, тому що повинна бути соціальна справедливість», - заявив депутат.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

487