Парламент прийняв за основу і в першому читанні проект закону про впровадження додаткових заходів щодо впорядкування окремих витрат держбюджету, направлених на підвищення розмірів соцстандартів, автором якого виступила заcтупник голови фракції ПР Ганна Герман. Про це передає кореспондент ForUm’у.

За таке рішення проголосували 316 за необхідних 226 народних депутатів.

На брифінгу Герман пояснила, що в цьому документі йдеться про те, щоб усі кошти, які будуть заощаджені під скорочення зарплат можновладців, йшли виключно на підвищення соціальних стандартів.

Вона пояснила, що йдеться про зарплати Президента, прем'єр-міністр, міністрів, а також депутатів. «Мені здається, що сьогодні був дуже продуктивний день і що люди задоволені нашою роботою, - резюмувала Герман.

Як повідомляв ForUm, раніше заступник голови фракції ПР Ганна Герман заявила, що вірить у те, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко готова понизити рівень своєї заробітної плати, щоб заощаджені гроші направити на підвищення соцстандартів.

Герман також зазначила, що вірить у те, що депутати також можуть понизити собі зарплату заради поліпшення життя звичайних громадян.

Нагадаємо, сьогодні парламент прийняв за основу в першому читанні законопроект народного депутата з Блоку Литвина Олега Зарубінського про підвищення мінімальної заробітної плати і пенсій. За таке рішення проголосували 259 народних депутатів, за необхідних 226.

Також парламент доручив бюджетному комітету підготувати цей законопроект до другого читання за скороченою процедурою за 7, а не 14 днів. За таке рішення проголосували 252 депутати.

Проектом пропонується встановити прожитковий мінімум з розрахунку на 1 людину (з розрахунку на місяць) з 1 листопада 2009 року у розмірі 701 грн., з 1 січня 2010 року - 825 грн., з 1 квітня - 839 грн., з 1 липня - 843 грн,. з 1 жовтня - 861 грн., з 1 грудня - 875 грн.

Крім того, в законопроекті пропонується встановити розміри мінімальної заробітної плати з 1 листопада 2009 року у розмірі 744 грн., із з 1 січня 2010 року - 869 грн., з 1 квітня - 884 грн., з 1 липня - 888 грн., з 1 жовтня - 907 грн., з 1 грудня - 922 грн.

При ухваленні цього проекту закону в цілому, Кабінету міністрів і Бюджетному комітету доручається при розробці проектів державних бюджетів або внесенні змін до держбюджету враховувати основні показники, встановлені цим законопроектом.

У разі ухвалення, законопроект набуде чинності з дня його публікації.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

582