Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко переконаний, що блокування як інструмент діяльності парламентської опозиції повністю себе дискредитувало.

Аналізуючи перспективи діяльності парламенту напередодні наступного пленарного тижня, який почнеться із засідання Погоджувальної ради в понеділок, 5 жовтня, і продовжиться роботою в сесійному залі з 6 по 9 жовтня, Томенко зазначив, що «насправді це останні чотири сесійні дні, які дадуть можливість або реанімувати парламент шостого скликання, або поставлять жирну крапку в його діяльності до завершення президентської виборчої кампанії».

Річ у тому, що, згідно календарному плану, наступне пленарне засідання, у випадку якщо впродовж тижня з 6 по 9 жовтня не буде розблоковано діяльність Верховної Ради і вона не почне ефективно працювати, відбудеться 20 жовтня, сказав він. Це співпадає з початком виборчої кампанії і цілком зрозуміло, що на тижні з 20 по 23 жовтня, коли передбачені пленарні засідання, пройдуть з'їзди основних політичних сил, які висуватимуть кандидатів у президенти. Тому, за словами Томенка, реальна передвиборна кампанія і процедура висунення ще далі відсуне проблеми діяльності парламенту, - передає «УНІАН».

«Тому цілком очевидно, що якщо впродовж останнього передвиборного тижня не вдасться почати роботу Верховної Ради, то не варто сподіватися, що ефективна робота почнеться під час офіційної виборчої кампанії», - сказав він.

У той же час, Томенко відмітив, що затяжне блокування не дає можливості вирішити низку невідкладних проблем. «Парламент не може навіть розглянути ті питання, які ініціювала сама Партія регіонів. Наприклад, згідно попередньому проекту розкладу засідань Верховної Ради на 6 - 9 жовтня, традиційно в п'ятницю повинні розглядатися звіти Тимчасових комісій Верховної Ради і вже не перший місяць планується розгляд звітів дев'яти слідчих комісій, зокрема чотирьох комісій, створення яких вимагала Партія регіонів», - зазначив він.

«Тому, наступний пленарний тиждень – це остання спроба відновити діяльність парламенту перед виборчою кампанією», - сказав Томенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

600