Секретаріат Президента України подав до суду апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва про припинення дії указу Президента про призначення голови Київської обласної державної адміністрації Віктора Вакараша і голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Володимира Мовчана.

«Ви знаєте, що є право на апеляцію. Ми сьогодні подали до суду і я абсолютно впевнена, що ці всі аргументи (СП – ред.) судом будуть враховані... і губернатор буде легітимним, призначений Президентом», - повідомила глава Секретаріату Президента Віра Ульянченко журналістам у середу в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляв ForUm, 17 вересня, Президент Ющенко своїми указами призначив Вакараша головою Київської облдержадміністрації і Мовчана головою Кіровоградської обладміністрації.

Відповідно до чинного законодавства, кандидатуру на посаду голови обласної держадміністрації подає прем'єр-міністр України.

Після оприлюднення президентського указу, в Кабміні заявили, що прем'єр Юлія Тимошенко не підписувала подання на призначення голови Київської обладміністрації.

28 вересня з'явилася інформація, що Окружний адміністративний суд Києва припинив дію указів Президента України про призначення голови Київської обласної державної адміністрації Віктора Вакараша і голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Володимира Мовчана.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

721