Після скандалів і нарікань на вимірника швидкості «Візир-1» міністр внутрішніх справ Юрій Луценко пообіцяв, що незабаром на дорогах запрацює... «Візир-2».

«Ми замовляємо вдосконаленого «Візиря», який працюватиме тільки в автономному режимі. Холодна відеокамера, незважаючи на те, хто за кермом, фіксуватиме порушення. Більш того, без зупинки водія, який точно запропонує хабар», — сказав міністр, тим самим визнавши, що даішникам важко утриматися від спокуси, коли їм дають на лапу. Луценко сподівається, що з «Візирем-2» вдасться відновити і «листи щастя» зі штрафами. Нагадаємо, ГПУ ухвалила, що без зупинки авто і складання протоколу тільки на підставі фото слати квитанції про штрафи незаконно. І даішники слідують новому правилу. У ДАІ говорять, що якщо не встигають зупинити «гонщика», то «листи щастя» не шлють, - пише «Сьогодні».

«Візиря-2» встановлять, грубо кажучи, на стовпах. На трасах країни давно з'явилися дорожні знаки, що зображають фотоапарат. «Вірогідно, поряд повинна кріпитися камера, яка вестиме зйомку, але поки їх немає», — розповів на умовах анонімності дорожній інспектор. До речі, «Візир-2» вже проходить випробування в Донецьку: в центрі міста на перетині проспекту Миру і вулиці Владичанського встановлено камеру, інформація з якої поступає в чергову частину ДАІ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

760