Народний депутат від БЮТ Андрій Портнов переконаний, що команда Президента Віктора Ющенка не має ніяких механізмів, щоб зірвати проведення виборів Глави держави.

«Ті, хто думають про можливий неконституційний сценарій, щоб якимось чином залишити чинного Президента на своїй посаді певним способом, який не передбачає виборів Президента, обрання всім народом України, то для цього немає ніяких підстав, ніякого інструменту», - сказав депутат.

За словами Портнова, сьогодні багато говорять про можливість зриву виборів шляхом проведення референдуму, який би вніс зміни до Конституції, введення надзвичайного стану або скасування Конституційним Судом закону про вибори Президента. «Президент сьогодні не має ніякого інструментарію, ніякої можливості це зробити», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

Народний депутат пояснив це тим, що фактично Президентові не підконтрольна прокуратура, а Центральна виборча комісія і Конституційний Суд не виконуватимуть незаконні рішення. «Для того, щоб імплементувати якісь рішення, потрібно їх «закумкати» якимось високоінтелектуальним ресурсом. Якби на Банковій володіли таким ресурсом, то наша країна жила б краще», - сказав Портнов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

626