Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що парламент навряд чи зможе повернутися до нормальної роботи у сесійному режимі, і політичні сили повинні повернутися до розгляду пропозиції про те, щоб піти у відпустку за свій рахунок на період виборчої кампанії.

Про це Томенко сказав на брифінгу у п'ятницю по завершенню погоджувальної ради, у ході якої її учасники так і не змогли досягти жодних домовленостей щодо нормалізації роботи парламенту і відкриттю засідання.

«Якщо ніхто не хоче йти на домовленості і на компроміси, тоді немає сенсу збирати таку кількість людей, запускати цю машину, витрачати бюджетні кошти», - сказав він.

На його думку, «потрібно звернутися до людей і сказати, що парламент як інститут ліквідований бажанням використовувати це з метою передвиборчої кампанії».

«Втратили тільки 4 дні (нинішнього пленарного тижня – ред.), і у мене немає впевненості, що упродовж наступного тижня щось відбудеться страшне в країні, що ми почнемо працювати через тиждень», - зазначив Томенко.

Віце-спікер нагадав, що зареєстрував у парламенті постанову, у якій депутатам пропонується на період виборчої кампанії з виборів Президента України піти у відпустку за свій рахунок, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому Томенко зазначив, що його проект постанови не був підтриманий на засіданні регламентного комітету.

«Я абсолютно переконаний, що ми найближчим часом дійдемо до ситуації, коли треба буде до моєї постанови поставитися серйозно - хоч би на час президентської кампанії не мучити ні себе, ні народ, піти у неоплачувані відпустки, їздити в округи і не витрачати бюджетні кошти», - також заявив Томенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

642