Партії регіонів готова розблокувати парламентську трибуну за однієї умови. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, на погоджувальній раді заявив лідер ПР Віктор Янукович.

За його словами, ПР дозволить парламенту працювати, якщо всі питання порядку денного голосуватимуться «одним способом».

Нардеп підкреслив, що його політична сила готова зараз йти в зал і працювати. Проте Янукович зазначив, що парламент повинен працювати в звичайному режимі і повинен відмінити постанову про «принизливу процедуру» голосування за соціальний законопроект руками.

У свою чергу, спікер парламенту Володимир Литвин заявив, що якщо ПР вважає персональне голосування принизливим, то нехай тоді парламент відмінить Конституцію України.

Він нагадав, що згідно Основному закону, кожен депутат у сесійному залі особисто голосує за те або інше рішення.

Як раніше повідомляв ForUm, Партія регіонів продовжує блокувати трибуну ВР.

У вівторок народні депутати вирішили, що голосуватимуть за проекти законів, які стосуються соцстандартів, не за допомогою системи «Рада», а підняттям рук і вголос підтверджуючи свою позицію щодо законопроекту.

ПР заблокувала трибуну, наполягаючи на голосуванні картками по соціальних законопроектах.

Сьогодні на погоджувальній раді Янукович заявив, що парламент має змінити спосіб голосування за всі законопроекти, якщо він змінив спосіб голосування за законопроекти щодо підвищення соцстандартів.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

721