Президент України Віктор Ющенко закликає країни не допускати проявів тоталітаризму.

«Завдання всіх держав, які пам'ятають жахи фашизму, - не допустити жодного натяку на відновлення тоталітарної ідеології і її супроводжуючої політики імперських амбіцій, які ігнорують цінності людського життя і порушують права народів на самостійне національне існування», - зазначив Президент України під час загальних дебатів на 64-ій сесії Генеральної асамблеї ООН у середу в Нью-Йорку.

Він заявив, що зараз «відчуваються тривожні сигнали, ожилі сигнали минулого - від прагнення поставити під загрозу саме існування незалежних держав до спроб заперечувати власний погляд націй на своє минуле і майбутнє».

Ющенко зазначив, що Україну турбує підміна понять і підходів до співпраці між націями, яким протистоїть агресивний національний егоїзм, зневага інтересами найближчих партнерів, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він підкреслив, що незабаром відзначатиметься 65-річчя Перемоги над фашистськими загарбниками, і «спільна перемога членів антигітлерівської коаліції є священною».

«Вільний народ (український – ред.) не сприймає ніякої форми втручання у внутрішні справи суверенних держав і тиску на них, або прояви авторитарного мислення в міжнародних відносинах», - додав Глава української держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

872