Президент України Віктор Ющенко заявляє, що співпраця НАТО з іншими країнами, зокрема з Росією, не пошкодить перспективам інтеграції України до альянсу.

«Україна не буде розмінною темою для НАТО при організації відносин з третіми країнами», - сказав він українським журналістами після закінчення своєї зустрічі з генеральним секретарем НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном у Нью-Йорку в середу.

За словами Президента, та політика, яку проводить НАТО з країнами-не членами альянсу, у тому числі і з Росією, «не створить блокування для нормальних, перспективних відносин України і НАТО».

Ющенко знову заявив, що генсек НАТО повністю підтвердив ті домовленості, які були досягнуті на Бухарестському саміті.

Президент зазначив, що за інтеграцією України в НАТО стоять наші «суверенітет і незалежність», - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ющенко також повідомив, що він говорив з генсеком НАТО про реалізацію Плану дій щодо членства в альянсі, реалізацію Національної річної програми, про інтеграцію України в НАТО і про створення офісу НАТО в Україні.

Президент нагадав, що сьогодні Північноатлантичний альянс розробляє нову стратегію. Він підкреслив, що «дуже важливо побачити там Україну».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1031