Народний депутат із Партії регіонів Дмитро Шенцев шкодує про те, що вчора на вечірньому засіданні пошкодив мікрофон спікерові парламенту Володимиру Литвину. Про це він сказав в інтерв'ю кореспондентові ForUm’у.

«Повірте, я не відчуваю з цього приводу ніякого морального задоволення, але вважаю, що повинен відстоювати своїх виборців будь-якими способами, у тому числі й такими. Але я зробив це, дуже шкодуючи», - сказав нардеп.

Він зазначив, що не ображав Литвина, а ввічливо попросив його закрити засідання, проте спікер без уваги поставився до такого прохання. «Мене виборці делегували до парламенту не для того, щоб я отримував хорошу зарплату, солодко їв і м'яко спав, а щоб відстоював їхні інтереси будь-якими способами. Тому якщо у нас не вистачало парламентських способів для того, щоб добитися підвищення соціальних стандартів і не допустити зриву голосування, довелося, на жаль, переступити через норми поведінки у громадських місцях», - підкреслив Шенцев.

Нагадаємо, спікер парламенту Володимир Литвин дав розпорядження підготувати відповідний документ щодо пошкодженого вчора мікрофону. Він зазначив, що для депутата «вартість мікрофону – кишенькові гроші», але він упевнений, що кожен парламентарій повинен знати своє місце. Спікер поцікавився, навіщо було ламати мікрофон, адже можна було просто продовжити діалог.

Литвин вважає, що депутати не повинні демонструвати «оскал» і що регламентний комітет зобов'язаний детально вивчити вчорашній інцидент.

Звертаючись до голови регламентного комітету Олександра Єфремова, Литвин заявив: «Ваші бійці лізуть на трибуну і в президію, а ви ззаду виконуєте роль поганяла».

За підрахунками технічної служби Верховної Ради, збиток, завданий при псуванні мікрофону голови Верховної Ради під час пленарного засідання 22 вересня складає 1225 грн. У той же час поки не видається можливим відремонтувати мікрофон за цю суму, оскільки відповідні запчастини вже кілька років не випускаються. Тому буде куплене нове устаткування на суму 7 тис. грн.

Як повідомляв ForUm, учора спікер парламенту Володимир Литвин був змушений закрити вечірнє засідання ВРУ через те, що депутати не змогли переголосувати за пропозиції, внесені погоджувальною радою.

В той час як Литвин закликав депутатів схаменутися, народний депутат із ПР Дмитро Шенцев зламав йому мікрофон. Спікер спробував налагодити техніку і продовжити свою промову, але Шенцев повторно його зламав.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

473